Senatorul Claudia Mihaela Banu: Am votat două legi în sprijinul cetățenilor și a mediului de afaceri

Ciprian S.
Senatorul Claudia Mihaela Banu Am votat două legi în sprijinul cetățenilor și a mediului de afaceri
Senatorul Claudia Mihaela Banu Am votat două legi în sprijinul cetățenilor și a mediului de afaceri

Senatorul și prim-vicepreședinte PNL Vâlcea, Claudia Mihaela Banu, a anunțat semnarea a două propuneri legislative liberale care vin în sprijinul cetățenilor și a mediului de afaceri:

  • Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, o propunere liberală care prevede compensarea sumelor ce trebuie recuperate de cetățeni de la stat, în baza unei hotărâri judecătorești, cu obligațiile față de bugetul statului.
  • Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.180/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.99/2022 privind aprobarea schemei de ajutor de stat IMM INVEST PLUS şi a componentelor acesteia – IMM INVEST ROMÂNIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION şi RURAL INVEST.

”În cadrul elaborării prezentului proiect, Guvernul României a ţinut cont de prevederile Comunicării Comisiei din 28. 10. 2022 (C(2022) 7945 final) – prin care au fost aduse modificări Cadrului temporar de criză pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, în condiţiile majorării plafoanelor maxime de ajutor de stat de până la 2.000.000 euro/întreprindere, respectiv la 250.000 euro/întreprindere în cazul beneficiarilor din domeniul agriculturii, şi de 300.000 euro/întreprindere în cazul beneficiarilor din domeniile pescuitului şi acvaculturii.”, a precizat senatorul Claudia Mihaela Banu.

Sursă: Facebook PNL Vâlcea

Distribuie articolul