Senatorul Claudia Mihaela Banu: Vot favorabil la Senat pentru inițiativa parlamentarilor PNL privind înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri

Ciprian S.
Senatorul Claudia Mihaela Banu: Vot favorabil la Senat pentru inițiativa parlamentarilor PNL privind înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri

Senatorul Claudia Mihaela Banu a anunțat votul favorabil la Senat pentru inițiativa parlamentarilor PNL privind înființarea unui Registru al Traficanților de Droguri.

”În luna septembrie a acestui an, v-am anunțat faptul că am semnat pentru acest proiect de lege, prin care se propune înființarea Registrului Traficanților de Droguri, pentru a întări lupta autorităților împotriva acestui fenomen care a căpătat amploare.

Modelul propus se bazează pe modelul Registrului Agresorilor Sexuali și reprezintă un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis infracţiuni din sfera traficului ilicit de droguri. Datele din registru nu sunt publice, acestea fiind pentru uzul autorităților în vederea prevenirii unor fapte din sfera traficului de droguri.”, a precizat liberala Claudia Mihaela Banu.

De asemenea, senatoarea Claudia Mihaela Banu consideră că înființarea unui registru national automatizat cu traficanții de droguri sau autori ai altor infracțiuni din sfera ilicitului de droguri, reprezintă o soluție optimă în vederea asigurării prevenției recidivei, cu scopul prevenirii şi combaterii faptelor de trafic.

”În acest registru electronic vor fi trecute persoanele care au comis orice tip de infracțiuni ce privesc traficul de droguri, care au pus la dispoziție locuințe în vederea consumului, persoane care au eliberat în fals sau fără drept rețete cu medicamente de risc.

Persoanele care vor figura în Registrul amintit vor avea mai multe obligații printre care prezentarea periodică la organele de poliţie pe raza cărora domiciliază sau îşi au reşedinţa, pentru a comunica acestora informaţii relevante referitoare la locul de muncă, de a furniza informații despre persoanele cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact, adresa unde locuiesc, anunțarea oricărei deplasări în afara localității de domiciliu, etc.”, a transmis Claudia Mihaela Banu.

Registrul va fi implementat de Ministerul Afacerilor Interne şi gestionat de unităţile Poliţiei Române, prin structuri specializate în acest domeniu.

Sursă: Facebook Claudia Mihaela Banu

Distribuie articolul