Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a participat la reuniunea anuală interparlamentară organizată de Comisia LIBE a Parlamentului European

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a participat la reuniunea anuală interparlamentară organizată de Comisia LIBE a Parlamentului European, la Bruxelles, unde am discutat despre activitatea Eurojust – Agenția Uniunii Europene pentru cooperarea în materie de Justiție Penală, precum și alte teme importante pentru viitorul justiției penale în Europa.

„Unul dintre subiectele principale abordate a fost punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare, un instrument esențial în combaterea infracționalității la nivel european. Am discutat despre necesitatea unei cooperări strânse între statele membre pentru a asigura o punere în aplicare eficientă și rapidă a acestor mandate, astfel încât infractorii să nu poată scăpa de răspunderea penală.

Am discutat despre investigarea crimelor de război din Ucraina și despre importanța unei cooperări internaționale puternice în astfel de cazuri. Este esențial să ne asigurăm că cei responsabili de atrocități sunt aduși în fața justiției și că victimele obțin dreptate.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemena, liberalul precizează că: „Colaborarea între state pe teme penale cu elemente de extraneitate a fost, de asemenea, un subiect important de discuție. Într-o lume tot mai globalizată, infracționalitatea transfrontalieră devine tot mai complexă și este necesară o cooperare strânsă între state pentru a o combate eficient. Eurojust joacă un rol crucial în facilitarea acestei cooperări și în asigurarea unei justiții eficiente și echitabile.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul