Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat proiectul de lege prin care autoritățile locale vor putea face reparații de urgență la imobilele din patrimoniul cultural

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat proiectul de lege prin care autoritățile locale sau Ministerul Culturii vor putea face reparații de urgență la imobilele din patrimoniul cultural, lăsate în paragină, chiar și fără acordul proprietarilor.

„Conform cifrelor oficiale, din cele peste 800 de monumente istorice aflate în prezent în pericol de dispariție, circa o treime reprezintă pericol public, deoarece sunt în pragul dărâmării. Prin legea pe care am inițiat-o alături de colegii mei, facilităm intervenția statului cu scopul protejării patrimoniului cultural național.

Autoritățile locale și centrale, precum și consiliile județene, în măsura în care dispun de fonduri, vor putea interveni pentru protejarea monumentelor istorice care se află în pericol de prăbușire, pentru a le conserva sau reabilita, după caz.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Avem obligația să asigurăm păstrarea identităţii spirituale și să conservăm moștenirea culturală, iar prin acest proiect facem un pas înainte pentru realizarea acestor obiective.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul