Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a comunicat faptul că a votat pentru modificarea și completarea Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență (b149/2023).

„Am susținut această inițiativă în Comisia juridică din cadrul Senatului României din dorința de a proteja sportivii care au contracte de activitate sportivă în procedurile judiciare prevăzute de Legea 85/2014 și pentru a le asigura acestora aceleași drepturi cu salariații clubului sportiv aflat într-o situație financiară dificilă.

În mod concret, am definit creanțele provenite din contracte de activitate sportivă, acestea urmând să fie înscrise în tabelul de creanțe din oficiu de către administratorul judiciar și să aibă aceeași prioritate cu creanțele salariale în ceea ce privește ordinea plății creanțelor către creditori.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „În același timp, actul normativ instituie dreptul persoanelor care au astfel de contracte de a-și alege un reprezentant pentru adunarea creditorilor și de a avea protejat un titlu executoriu împotriva clubului sportiv, obținut într-o altă procedură judiciară sau extra-judiciară.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul