Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a votat un proiect legislativ privind gestionarea populației de urși bruni

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat că proiectul legislativ privind gestionarea populației de urși bruni a fost votat și dezbătut în plenul Senatului României.

„Specialiștii au confirmat schimbarea comportamentului natural al urșilor și impactul negativ asupra recoltelor, animalelor și pădurilor, precum și asupra acceptării populației locale față de prezența urșilor în comunități și pe terenurile agricole.

Prin urmare, proiectul de lege propune aprobarea pentru anii 2023 și 2024 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de prevenție la nivel național, și a unui număr de 55 exemplare de urs brun pentru intervenție.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Protejarea vieții umane și a bunurilor populației trebuie să fie o prioritate, alături de menținerea stării de conservare a speciei. Astfel, s-a propus stabilirea cotelor de prevenție și intervenție pentru vânătoarea de urși bruni prin intermediul acestei legi și de asemenea, ca recensămintele regulate ale populației de urși să fie efectuate la fiecare doi ani, iar cotele pentru vânătoare să fie stabilite pe baza acestor date.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul