Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: Conferința internațională privind combaterea traficului de persoane

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a comunicat faptul că a participat, alături de specialiști internaționali în combaterea traficului de persoane pentru exploatare sexuală, ambasadori și supraviețuitoare ale exploatării, la o conferință internațională pentru a dezbate felul în care se pot îmbunătăți mijloacele de prevenție și de combatere a acestui fenomen, prin politici implementate la nivel european.

„În centrul dezbaterilor de la Palatul Parlamentului se află Directiva europeană antitrafic, aflată acum în proces de revizuire. Atât România, cât si Suedia s-au arătat de acord cu revizuirea Directivei europene antitrafic, iar ambasadoarea Suediei la Bucureşti, Therese Hyden, a subliniat că pentru ţara sa, care deţine preşedinţia Uniunii Europene, o prioritate în perioada acestui mandat o reprezintă revizuirea acestei directive adoptată în anul 2012.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Și în Senat am militat pentru combaterea traficului de persoane prin înăspirea pedepselor. Astfel, cu o largă majoritate am adoptat propunerea legislativă de modificare a Codului penal potrivit căreia sclavia, traficul de persoane, traficul de minori, proxenetismul, agresiunea sexuală, tortura şi pornografia infantilă sunt incluse în categoria infracţiunilor imprescriptibile.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul