Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: discuții depsre schimbările în legislația privind pensiile de serviciu

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a dezbătut în cadrul ședinței comune a Comisiilor parlamentare de specialitate din Senatul României proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (L4/2023), în vederea punerii în acord cu Decizia CCR nr. 467 din 02.08.2013.

„Prin amendamentele depuse la proiectul de Lege am intenționat să reducem discrepanțele în societatea noastră privind plata unor pensii mai mari decât câştigurile obţinute în perioada de activitate şi să aplicăm aceleași reguli pentru toată lumea!

În mod concret, amendamentele aduse proiectului de act normativ modifică modul de impozitare a pensiilor de serviciu mai mari decât salariul mediu brut pe economie, iar la calculul pensiei de serviciu a magistraților, baza de calcul va fi cea din ultimele 48 de luni.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Nu în ultimul rând menționez că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu reprezintă un jalon în PNRR, asumat politic, de îndeplinirea căruia România depinde pentru a beneficia de banii din cererea de plată numărul 3 din PNRR.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul