Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: Proiect legislativ pentru sporirea natalității și spiritului antreprenorial

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat un proiect de lege care creează un cadru legal favorabil pentru sporirea natalității și susținerea spiritului antreprenorial și a libertății de exercitare a activităților independente.

„Consider că profesiile și meseriile liberale, precum și persoanele care realizează venituri din activități independente, se află într-o situație diferită de cea a salariaților și, prin urmare, trebuie să ne asigurăm că ambele categorii de persoane sunt protejate în aceeași măsură de lege.

Liber – profesioniștii și persoanele ce realizează activități independente trebuie să fie protejați de lege, la fel ca și salariații, în momentele delicate pentru exercitarea activităților profesionale, cum ar fi nașterea unui copil.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „O altă modificare importantă vizată de proiectul nostru se referă la eliminarea inechităților dintre avocați și salariați. În prezent, avocații au nevoie de 12 luni de cotizare pentru fiecare tip de risc, pentru a obține concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, în vreme ce pentru ceilalți salariați este suficient un stadiu de cotizare de doar 6 luni. Prin proiectul nostru, eliminăm acest tip de discriminări și ne asigurăm de existența unui sistem echitabil pentru toți.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul