Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș s-a întâlnit cu Nicolae-Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România

Denis
437965417 1030126215296476 2639774730951057989 n
437965417 1030126215296476 2639774730951057989 n

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a participat la o întâlnire cu reprezentanții minorității ucrainene din diaspora, condusă de distinsul deputat Nicolae-Miroslav Petrețchi, președintele Uniunii Ucrainenilor din România, alături de membrii de seamă ai Congresului Mondial al Ucrainenilor, respectiv dl Paul Grod, domnul Stefan Romaniw și domnul Jaroszlava Hartyanyi.

„Cu toată responsabilitatea și implicarea, am reconfirmat sprijinul neclintit pentru aderarea Ucrainei la structurile europene, consolidând astfel legăturile de parteneriat și prietenie dintre România și Ucraina. În urma reuniunii de succes desfășurate în februarie în Maramureșul Voievodal, la Moisei, am reiterat angajamentul nostru comun pentru susținerea procesului de aderare la Uniunea Europeană a Ucrainei și Moldovei. Acest eveniment a întărit o relație tripartită esențială între cele trei state, subliniind unitatea noastră în fața provocărilor regionale și globale.

În cadrul întâlnirii, am împărtășit cu cei prezenți experiențele mele recente din vizita în Ucraina, unde am avut ocazia să ajung chiar în prima linie a frontului, în regiunea Herson. Am fost profund impresionat de devastările provocate de război, de imaginea satelor întregi distruse și de urmele tragice ale rachetelor. Acest moment m-a sensibilizat și mai mult și m-a determinat să mă implic în abordări diplomatice și umanitare în soluționarea conflictelor.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

„Relația instituțională dintre România și Ucraina rămâne solid ancorată în principiile bunei vecinătăți și sprijinului reciproc. Angajamentul nostru ferm pentru susținerea comunității ucrainene din România și pentru poporul ucrainean în ansamblu este constant și neschimbat.”, declară senatorul.

De asemenea, liberalul precizează că: „Această întâlnire a reprezentat un nou pas important în consolidarea legăturilor noastre și în promovarea valorilor noastre comune. Prin continuarea dialogului și a colaborării strânse, ne angajăm să promovăm valorile democratice și să contribuim la consolidarea păcii și stabilității în regiune.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul