Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: Susținerea mediului de afaceri este unul din obiectivele importante ale parlamentarilor liberali

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat faptul că a votat proiectul inițiat de PNL pentru modificarea și completarea Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, în sensul instituirii posibilității ca adunările generale ale acționarilor/asociaților (AGA) să fie organizate online, pentru toate tipurile de societăți reglementate de lege.

Organizarea AGA în format online ar avea numeroase avantaje, cum ar fi:

  • costuri mai mici decât în cazul organizării AGA în format fizic sau hibrid (atât din punctul de vedere economic, cât şi al consumului de timp);
  • crearea cadrului pentru participarea unui număr mai mare de asociați, inclusiv dintre cei din alte țări;
  • urata mai redusă a adunării generale, prin raportare la una organizată fizic;

„Țări precum SUA, Marea Britanie, Franța Germania și Australia, au introdus deja prevederi legislative care permit participarea online a acționarilor la adunările generale, cu avantaje evidente pentru acționari sau asociați.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

De asemnea, liberalul precizează că: „Prin legea votată în Senat, contribuim la modernizarea cadrului legal pentru buna funcționare a mediului de afaceri în România.”

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul