Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: vot pozitiv pentru proiectul de lege privind modificarea Codului de procedură civilă

Denis

Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș a anunțat faptul că proiectul de lege privind majorarea pragului valoric al cererilor pentru care se aplică procedura specială, ce implică termene de soluționare mult mai scurte decât în mod normal, iar hotărârea pronunțată în primă instanță este executorie, inițiat împreună cu senatorul Daniel Fenechiu, a fost votat în plenul Senatului.

„Concret, se majorează pragul valoric al cererilor ce pot beneficia de procedura specială de la 10.000 de lei, cât e în prezent, la 50.000 de lei. Asta înseamnă că procedura specială de judecată se va putea aplica mai multor cereri, cu avantaje atât pentru instanțe, cât și pentru părțile procesului civil. Astfel, cauzele pot fi soluționate și fără înfățișarea părților, ceea ce reduce timpul de soluționare și aglomerația din sălile de judecată.”, transmite Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL.

Sursa: Facebook Cristian Niculescu Țâgârlaș

Distribuie articolul