Senatorul Eugen Țapu-Nazare: PNL propune Programul INVEST-PATRIOT pentru stimularea afacerilor și dezvoltarea rurală

Denis

Senatorul Eugen Țapu-Nazare a anunțat că proiectul legislativ privind înființarea Programului Național de Finanțare INVEST-PATRIOT a fost votat în Comisia pentru Antreprenoriat și Turism din Senatul României.

Comisia pentru antreprenoriat și turism din Senatul României a acordat un raport favorabil demersului legislativ privind înființarea Programului Național de Finanțare INVEST-PATRIOT.

Programul vizează stimularea construcției și modernizării spațiilor de producție, prestări servicii și depozitare, precum și sprijinirea antreprenorilor locali, în special în zonele rurale.

  • Finanțările acordate proiectelor variază între 2,5 milioane lei și 12,5 milioane lei, cu un buget total multianual de 2,5 miliarde lei.
  • INVEST-PATRIOT are ca obiectiv susținerea antreprenorilor care se confruntă cu lipsa spațiilor de producție sau depozitare, inclusiv în zonele rurale.

„INVEST-PATRIOT reprezintă un demers util și necesar, în condițiile în care numeroși antreprenori se confruntă cu lipsa spațiilor de producție ori de depozitare, mai ales în zonele rurale. Totodată, programul îi sprijină și pe cei care aleg să se întoarcă în România, și care doresc să-și investească capitalul în afaceri. Da, ne dorim să se întoarcă tot mai mulți români acasă, dar important este să le oferim alternative, șansa de se dezvolta, mai ales că mulți vin cu idei și abordări inovatoare. O infuzie de capital în spațiile de producție și depozitare va contribui în mod direct la crearea de noi locuri de muncă, la revitalizarea zonelor rurale și eliminare a discrepanțelor dintre comunități.”, transmite Eugen Țapu-Nazare, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „INVEST-PATRIOT asigură României o dezvoltare pe termen mediu și lung. O economie puternică la nivel local conduce spre o economie puternică la nivel național, iar în calitate de co-inițiator al acestui demers legislativ îmi reafirm sprijinul pentru sectorul privat, generator de creștere economică.”

Sursa: Facebook Eugen Țapu-Nazare

Distribuie articolul