Senatorul George Scarlat: Ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

George Scarlat, președinte al Comisiei pentru agricultură, industrie alimentară și dezvoltare rurală din Senat, anunță că Plenul Senatului a votat Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin.

„Cea mai importantă modificare o reprezintă mărirea cuantumului ajutorului de stat care se acordă pe cap de vacă adultă, de la 73 de euro cât a stabilit MADR, pana la 100 de euro/cap de bovina adulta.
Comisia pentru agricultură, a prelungit perioada de depunerea a cererilor de solicitare a ajutoarelor de stat la 40 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a ordonanței”, transmite senatorul PNL.

De asemenea, George Scarlat transmite că „pentru a veni în sprijinul crescătorilor de bovine, s-a introdus excepția prin care beneficiarul poate depune dovada emisă de prim-cumpărător care atestă că producătorul i-a livrat lapte în perioada 1 august 2022-31 decembrie 2022, în baza unui contract încheiat între cele două părți”.

Sursa: George Scarlat Facebook

Leave a Comment