Senatorul Ion Marcel Vela susține mărirea amenzilor pentru cei care nu respectă declararea și condițiile de deținere a câinilor agresivi

Președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Ion Marcel Vela, a anunțat poziția sa, dar și a senatorilor liberali, în privința proiectului de lege care vizează mărirea amenzilor pentru cei care nu respectă declararea și condițiile de deținere a câinilor agresivi și periculoși.

„Am susținut și adoptat un proiect de lege care prevede mărirea amenzilor pentru cei care nu respectă declararea și condițiile de deținere a câinilor agresivi și periculoși.

Totodată, propunerea legistlativă îmbunătățește modul de intervenție, verificarea și controlul Poliției Animalelor, reducându-se, astfel, cazurile în care câinii agresivi, fără botniță sau lesă, atacă oamenii sau alte animale în spațiile comune sau locurile publice”, transmite Marcel Vela.

Liberalul este și unul dintre inițiatorii legistlative care prevede accesul câinilor și pisicilor în instituțiile publice, dar și în mijloacele de transport. De asemenea, Ion Marcel Vela este și cel care a înființat Poliția Animalelor de-a lungul mandatului său în poziția de ministru al Afacerilor Interne.

Sursa: Marcel Vela

Leave a Comment