Senatorul Liviu Brătescu a votat o inițiativă liberală privind reducerea cotei de TVA la o serie de produse și dispozitive

Senatorul Liviu Brătescu a comunicat faptul că a votat în Senat o inițiativă liberală, semnată de liberala Alina Gorghiu, care prevede reducerea cotei de TVA de la 19% la 5% la o serie de produse și dispozitive.

„Țintim scăderea prețurilor afectate de inflație pentru alimente pentru sugari (de ex. lapte praf), articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte și încălțăminte, șervețele și scutece pentru copii. Inițiativa legislativă include, de asemenea, reducerea TVA la 5% și pentru scaunele auto pentru copiii.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „A fost introdus un amendament binevenit în această inițiativă, pentru a permite un TVA de 5% și în privința livrării de cărucioare, scaune sau fotolii rulante auto pentru persoanele cu handicap. Această măsură va avea și ea un impact semnificativ asupra vieții și mobilității persoanelor vizate, oferindu-le un acces mai ușor și egal la mijloacele de transport necesare deplasării și participării active în societate.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Leave a Comment