Senatorul Liviu Brătescu a votat proiectul legislativ privind majorarea salariului de bază minim brut pe țară

Denis

Senatorul Liviu Brătescu a votat în plenul Senatului proiectul de lege L612/2023, referitor la majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru domeniul construcțiilor la 4.582 lei lunar, începând cu data intrării în vigoare a acestei Ordonanțe de Urgență a Guvernului. Această inițiativă reprezintă o creștere semnificativă, de 16,3%, comparativ cu nivelul actual de 4.000 lei lunar.

„Am votat și pentru majorarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru suma minimă de 3.436 lei lunar, ca salariu de bază, excluzând indemnizațiile, sporurile și alte adaosuri pentru angajații din sectorul agricol şi în industria alimentară, Această modificare reflectă o creștere de 14,53%, comparativ cu nivelul actual de 3.000 lei lunar.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Aceste schimbări aduc o îmbunătățire a condițiilor salariale pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor și al celor din sectorul agricol şi în industria alimentară și reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea nivelului de trai al angajaților din acest sector și o recunoaștere a contribuției lor esențiale la dezvoltarea economică a țării.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Distribuie articolul