Senatorul Liviu Brătescu anunță accelerarea investițiilor

Denis
Senatorul Liviu Brătescu

Senatorul Liviu Brătescu a anunțat faptul că Partidul Național Liberal reprezintă o forță modernizatoare în România.

„Dacă este să caracterizăm pe scurt poziția PNL, putem spune că am cerut ca bugetul de anul viitor să însemne: accelerarea investițiilor, creșterea veniturilor (pensii, salarii profesori), zero taxe noi. Aceste linii au fost respectate. În premieră, investițiile și Educația vor primi bugete record, de 7,3%, respectiv de 4,1% din PIB.

PNL a cerut ca majorările de venituri să fie compensate de investiții, deoarece acestea susțin economia și cresc veniturile la buget. Din care apoi putem susține majorările angajate. Altfel, orice creșteri salariale sunt nesustenabile. Deci investițiile și creșterea veniturilor trebuie abordate împreună.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Bugetul record din Educație este justificat de creșterile de salarii angajate de liderii Coaliției, respectiv de susținerea programelor și investițiilor din sistemul de Învățământ. PNL dorește ca Educația să fie o prioritate a guvernării, deoarece investițiile în acest sistem înseamnă, în final, generații mai pregătite și mai competitive. Am susținut acest lucru în mod constant.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Distribuie articolul