Senatorul Liviu Brătescu: Legea pentru salvarea clădirilor-monument reprezintă o acțiune necesară și urgentă

Senatorul Liviu Brătescu a comunicat faptul că legea inițiată pentru salvarea clădirilor-monument reprezintă o acțiune necesară și urgentă.

„Deși aruncăm la nivel public adeseori vina pe proprietarii privați ai unor clădiri-monument care sunt pe cale să se dărâme, în realitate un număr semnificativ din cele 800 radiografiate la nivel național în timpul mandatului meu de Secretar de Stat în Ministerul Culturii aparțin sau sunt în administrarea autorităților publice sau societăților cu capital majoritar de stat, precum și cultelor!”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Legea pe care am inițiat-o în Parlamentul României și care a fost semnată de mai mulți colegi liberali în calitate de co-semnatari sau susținători va salva anual 100 de astfel de obiective de patrimoniu aflate în stare de colaps sau precolaps! Vorbim despre o acțiune care nu mai poate suferi amânare din partea statului român, în caz contrar aceste obiective vor dispărea, în lipsa unui „Program Național de scoatere din pericol a patrimoniului cultural Imobil“.

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Leave a Comment