Senatorul Liviu Brătescu: Legea privind protecția şi promovarea drepturilor copilului a fost votată în Senat

Senatorul Liviu Brătescu a comunicat faptul că Legea privind protecția şi promovarea drepturilor copilului a fost votată în plenul Senatului.

  • Copiii din mediul rural și mic urban din România se află într-o situație extrem de dificilă
  • Estimările indică un număr cuprins între 75.000 și 160.000 de copii lipsiți de grija părintească
  • Există fonduri europene disponibile pentru intervenții în educație și recreere

„Există fonduri europene prin intermediul cărora sunt prevăzute intervenții pentru a furniza un pachet integrat de măsuri educaționale și recreative axate pe cunoaștere, complementare cu sprijinul acordat familiilor/aparținătorilor, dar nu avem un cadru legal clar prin care să fie acordate. Este exact zona în care noi, ca Parlament, intervenim acum.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Legea la care fac referire stipulează faptul că pot sprijini activitățile descrise anterior instituțiile publice locale şi centrale, alături de instituțiile/unitățile de învățământ, medici de familie, spitalele, organizațiile neguvernamentale acreditate ca furnizori de servicii speciale care desfășoară activități în domeniul protecției copilului, organizațiile şi cultele recunoscute, precum și alte entități eligibile pentru finanțări europeană au dreptul să inițieze şi să gestioneze proiecte din fonduri europene, locale sau naționale. Autoritățile cu rol în implementarea legii vor elabora norme de aplicare, vor atrage finanțările și vor organiza, alături de parteneri, programele gândite pentru nevoile specifice identificate.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Leave a Comment