Senatorul Liviu Brătescu: Proiectul legislativ ”Primul Monument Restaurat” a fost votat în Senat

Denis

Senatorul Liviu Brătescu a anunțat faptul că proiectul de lege care care încurajează proprietarii clădirilor cu mare valoare istorică să acceseze fonduri și să reabiliteze aceste edificii emblematice, a trecut de votul în Senat.

„”Primul Monument” arată clar că abordarea problematicii monumentelor se schimbă complet. Ne-am obișnuit să ne raportăm la proprietarii de clădiri monument istoric, fie persoane fizice, fie persoane juridice, printr-o abordare de tip „polițistul rău”, să îi amendăm pentru că nu întrețin corespunzător aceste clădiri monument. Trebuie să depășim această etapă. Venim cu o inițiativă prin care arătăm că ne pasă de trecut cu adevărat. Asistăm la un fel de revoluție în abordarea problematicii clădirilor monument istoric, în sensul că se schimbă paradigma și statul devine un partener al proprietarilor acestor edificii, o colaborare care se face prin reguli clare, cu drepturi și obligații de o parte și de cealaltă.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

„”Primul Monument” este o abordare de tipul programului „prima casă”, adică oferă facilități sau fonduri celor care caută o soluție și doresc să restaureze o clădire-monument.”, declară deputatul.

De asemenea, liberalul precizează că: „O dată cu trecerea proiectului „Primul Monument” prin Senat pot spune că întregul pachet legislativ propus de mine a fost deja validat aici și merge spre vot la Camera Deputaților.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Distribuie articolul