Senatorul Liviu Brătescu: vot pozitiv a inițiativei legislative privind înființarea Muzeului Național de Istorie și Cultură a Romilor în România

Senatorul Liviu Brătescu a comunicat faptul că a votat în Comisia de Cultură și Media a Senatului pentru avizarea pozitivă a inițiativei legislative privind înființarea Muzeului Național de Istorie și Cultură a Romilor în România.

„În ultimii ani, România a început să acorde o atenție mai mare diversității sale culturale, recunoscând contribuțiile aduse de diferitele comunități etnice care au trăit și s-au dezvoltat pe teritoriul său. Un muzeu dedicat istoriei și culturii romilor va contribui semnificativ la combaterea prejudecăților și a discriminării împotriva acestei comunități. Prin prezentarea autentică a tradițiilor și a istoriei romilor, muzeul poate demonta stereotipurile negative și promova respectul și înțelegerea între diferitele grupuri etnice din România.”, transmite Liviu Brătescu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Înființarea Muzeului Național de Istorie și Cultură a Romilor va oferi un cadru optim pentru realizarea de cercetări academice și activități educative legate de istoria și cultura romilor. Muzeul va facilita colaborarea între cercetători și va pune la dispoziție resurse pentru studenți și profesori și va contribui astfel la creșterea nivelului de cunoaștere și de apreciere a moștenirii culturale a romilor în societatea românească.”

Sursa: Facebook Liviu Brătescu

Leave a Comment