Senatorul Nicoleta Pauliuc a participat la a 3-a sesiune de dezbateri privind ”Femeile, pacea și securitatea”

Nicoleta Pauliuc, președintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică și siguranţă naţională din Senatul României, a anunțat faptul că a fost gazda celei de-a treia sesiuni de dezbateri organizate de Comisia pentru Democraţie şi Securitate a Adunării Parlamentare a NATO, privind “Femeile, pacea și securitatea”.

„Ar fi o greşeală să abordăm problematica securităţii separat de eforturile făcute de statele membre NATO pentru a încuraja egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei în societate, în economie şi la nivel politic. Am spus asta şi din postura mea foarte recentă de preşedintă a Organizaţiei Femeilor Liberale. În cazul ţării noastre, vom avea femei în funcţia de ministru al Apărării, spre exemplu, în momentul în care vom avea mai multe doamne în Guvern, în Parlament şi în structurile politice din toată ţara.”, transmite Nicoleta Pauliuc.

De asemenea, liberala precizează că: „România a făcut progrese în ceea ce priveşte rolul jucat de femei în zona de securitate în ultimii ani. Ca dovadă a aprecierii eforturilor făcute, ţara noastră co-prezidează, alături de SUA, Reţeaua Globală a Punctelor focale naţionale destinate acestui obiectiv. În prezent, reţeaua, care a fost înfiinţată în 2016, are 95 de state membre.”

Sursa: Facebook Nicoleta Pauliuc

Leave a Comment