Senatorul Nicoleta Pauliuc a participat la Forumul de Securitate Cibernetică în Energie

Denis

Senatorul Nicoleta Pauliuc a participat la Forumul de Securitate Cibernetică în Energie, organizat de Distribuție Energie Electrică România, în Cluj-Napoca, pentru a discuta despre soluţii punctuale pe care le are statul român în faţa ameninţărilor cibernetice de tot felul și despre locul nostru în arhitectura de securitate în UE și NATO.

„Mesajul pe care l-am transmis a fost unul de optimism realist. Am discutat despre progresele tehnologice care nasc ameninţări cibernetice aşa cum nu au mai existat până acum, dar şi oportunităţi unice, iar guvernele lumii par să înţeleagă aceste lucruri şi iau măsuri.”, transmite Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

De asemenea, liberala precizează că: „Din postura mea de preşedintă a Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, i-am asigurat că, la nivelul statului român, există o înţelegere a subiectului atât în mare, cât şi în particular. Eu aş pune acest lucru pe seama unuia dintre puţinele proiecte din anii ’90 şi începutul anilor 2000 care au ajuns la maturitate: înfiinţarea claslor de matematică-informatică la liceele românești de top.”

Sursa: Facebook Nicoleta Pauliuc

Distribuie articolul