Senatorul Nicoleta Pauliuc: România își reafirmă și întărește sprijinul pe care îl oferă Republicii Moldova

Președintele Comisiei de Apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, Nicoleta Pauliuc, a avut o întâlnire alături de Ana Revenco, ministrul de Interne al Republicii Moldova, în cadrul Comisiilor reunite de Apărare și Politică externă din Senatul României.

„Întâlnirea a fost importantă în contextul presiunilor tot mai mari exercitate prin aşa-zise proteste antiguvernamentale organizate şi finanţate de oligarhii fugari şi de Moscova. Felul în care statul moldovean rezistă acestor presiuni, inimaginabile şi de neînţeles pentru România (ţară membră a UE şi NATO), este lăudabil”, transmite senatorul Nicoleta Pauliuc.

„România îşi reafirmă şi întăreşte sprijinul pe care îl oferă Republicii Moldova: A) Economic şi financiar; B) Energetic. România tinde să devină un hub regional, iar de acest lucru sigur va beneficia şi Republica Moldova; C) Lobby politic în plan european şi în faţa NATO. România respectă total principiul neutralităţii exprimat de Constituţia Republicii Moldova, dar, în egală măsură, va sprijini cât se poate obţinerea unor garanţii de securitate şi a întăririi sistemelor de Apărarare ale Republicii Moldova; D) De ordin instituţional prin trimiterea unor experţi care să întărească buna funcţionare a instituţiilor Republicii Moldova”, adaugă președintele Comisiei de Apărare din Senatul României.

„Reamintesc că ministrul român de Externe, colegul meu Bogdan Aurescu, va susţine în faţa UE instituirea unui regim separat de sancţiuni pentru contracararea acţiunilor de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”, precizează liberalul.

 

Sursa: Nicoleta Pauliuc

Leave a Comment