Senatorul Vlad Pufu a participat la sesiunea plenară a comisiilor pentru afaceri europene COSAC

Denis

Senatorul Vlad Pufu a comunicat faptul că a participat la sesiunea plenară a comisiilor pentru afaceri europene COSAC, care s-a desfășurat la Stockholm, la Parlamentul Suediei.

„În intervenția mea, am vorbit despre consecințele politice ale neaderării României la Schengen. Țara noastră se confruntă cu un puternic curent eurosceptic. Sunt manifestări extremiste ale celor care exploatează politic și economic ratarea aderării, iar dezamăgirea resimțită de opinia publică nu face altceva decât să alimenteze credibilitatea mesajelor antieuropene. S-a ajuns, în ultima vreme, la manifestări la limita legalității în România. Iar consecințele pot fi dezastruoase. Tocmai de aceea, nu mai putem întârzia aderarea la Schengen.

Am demonstrat că suntem un partener de nădejde, că granițele UE sunt securizate, prin contribuția României. E timpul să fim recunoscuți și să avem acces la piața unică europeană.”, transmite Vlad Pufu, senator PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am vorbit despre faptul că efortul pentru următoarele decenii de piață unică trebuie să se bazeze pe angajamentul asumat pentru implementarea tranziției duble. Pentru îmbunătățirea competitivității și productivității la nivelul UE sunt necesare investiții, flexibilitate și pragmatism, precum și simplificarea procedurilor, astfel încât măsurile de sprijin să fie sustenabile.”

Sursa: Facebook Vlad Pufu

Distribuie articolul