Sibiu: 26 de mii de sibieni aflați în vulnerabilitate beneficiază gratuit de pachetele cu alimente de bază

Eduard Turcu

Raluca Turcan, deputat PNL, a anunțat că 26 de mii de sibieni aflați în vulnerabiletate beneficiază gratuit de pachetele cu alimente de bază. Acest lucru este posibil ca urmare a inițativei liberalei care, alături de ministrul fondurilor europene Marcel Boloș, am propus, în 2020, un proiect de ajutorare a familiilor vulnerabile. Din 2020 și până astăzi peste 7,1 milioane de pachete cu produse alimentare, (în 6 tranșe) au ajuns la peste 1,18 milioane de beneficiari/tranșă din toată țara.

Raluca Turcan: „26 de mii de sibieni aflați în vulnerabilitate beneficiază gratuit de pachetele cu alimente de bază. Am speranța că aceste pachete vor aduce un mic ajutor celor aflați în nevoie.

„Sibienii s-au obișnuit să-și vadă județul pe primele locuri în clasamentele legate de performanța economică. Are printre cele mai bune medii salariale, sunt mulți investitori care performează aici, iar procentele legate de șomeri sunt printre cele mai mici la nivel național. Dar dincolo de acest peisaj, cu care e normal să ne mândrim, există și familii vulnerabile”.

Liberala a spus că „în urmă cu trei ani, când eram vicepremier, alături de ministrul fondurilor europene Marcel Boloș, am inițiat un proiect de ajutorare a familiilor vulnerabile. Din 2020 și până astăzi peste 7,1 milioane de pachete cu produse alimentare, (în 6 tranșe) au ajuns la peste 1,18 milioane de beneficiari/tranșă din toată țara”.

Peste 26 de mii de persoane vulnerabile existente la Sibiu

Raluca Turcan: „La Sibiu avem peste 26 de mii de persoane vulnerabile, iar firmele care vor distribui aceste pachete au obligația să le livreze până la sfârșitul lunii decembrie. Am speranța că aceste pachete vor aduce un mic ajutor celor aflați în nevoie. În această perioadă dificilă, trebuie să fim mai solidari și să continuăm proiectele bune începute din bani europeni, pentru oameni”.

„În primăvară este programată o nouă acțiune de acest gen. Fiecare familie care se încadrează în acest program va primi pachete care conțin alimente de bază (făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve carne, compot, gem – 25 kg/pachet)”, a transmis deputatul.

„Pe lângă aceste pachete, de anul viitor, familiile vulnerabile vor primi pe card câte șase tranșe de câte 250 de lei pentru a-și putea achiziționa produse alimentare și mese calde. În plus, tot prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se acordă în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate”, a precizat Raluca Turcan.

„În luna septembrie au fost încărcate cu ajutorul de 500 de lei cardurile deja existente, pentru beneficiarii nou eligibili cardurile fiind emise, distribuite și încărcate în luna octombrie. Cred că ajutorul țintit și la timp poate schimba în bine destinul celor vulnerabili azi”, a explicat deputatul PNL.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Distribuie articolul