Sibiu: două noi contracte finanțate prin PNRR in valoare de 70 mii de lei în Municipiul Mediaș

Constantinescu Denisa

Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaș, a semnat două contracte pe fonduri europene nerambursabile, importante atât pentru Mediaș, cât și pentru nordul județului Sibiu.

Un contract prevede înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția de vehicule nepoluante și asigurarea de puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice în mun. Mediaș . Valoarea este de aproximativ 20.000.000 lei

Cel de-al doilea contract vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public prin achiziția de vehicule nepoluante și stații de încărcare vehicule electrice în Medias și în nordul județului Sibiu. Valoarea fiind de aproximativ 50 000 000 lei.

“Accesând finanțarea prin PNRR pentru aceste proiecte, problema delicată și grea a transportului public de călători în municipiul nostru și în nordul județului își va găsi cu siguranța rezolvarea într-un timp relativ scurt.

Voi invita la începutul anului viitor la sediul Primăriei Mediaș primarii localităților: Alma, Ațel, Axente Sever, Biertan, Blajel, Bârghiș, Brateiu, Copsa Mică, Dârlos, Dumbrăveni, Hoghilag, Micăsasa, Moșna, Șeica Mică, Târnava, Valea Viilor împreună cu echipa de consultanți pentru a stabili pașii pe care îi vom urma în derularea acestor proiecte.

Cetățenii care nu își văd localitatea inclusă în această listă trebuie să știe că invitația a fost lansată în nenumărate rânduri câtre toți primarii, dar decizia de a face parte sau de a nu face parte din această asociație de transport a fost opțiunea fiecărui primar și/sau Consiliu Local în parte” a declarat primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman, pe pagina sa de Facebook.

Distribuie articolul