Sibiu: Primarul Gheorghe Roman a semnat un contract de finanțare pe 4 ani pentru infrastructura rutieră din Municipiul Mediaș

Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaș,Astăzi, a semnat acordul cadru de execuție privind „Lucrări de întreținere a drumurilor publice în municipiul Mediaș“.

Acordul se va derula pe o perioadă de 4 ani, activitățile fiind desfășurate de către SC Geiger Transilvania SRL și asocierea dintre SC Terra Building SRL și SC Asterra CON SRL.

În mod concret, aceste societăți vor executa lucrări de turnat covoare asfaltice, plombe asfaltice, amenajare parcări cu pavaj înierbat, marcaje rutiere, reparații trotuare cu pavaj și asfalt, ridicat cămine și guri de scurgere la cotă, precum și refacere sistem rutier.

Programarea lucrărilor se va face la începutul fiecărui an, precum și în funcție de deteriorările care apar pe parcurs la întregul sistem rutier, iar firmele vor acționa în așa fel încât să mențină străzile din municipiu în stare de circulație, fără a afecta confortul cetățenilor.

Municipalitatea va asigura în fiecare an bugetul necesar pentru aceste tipuri de lucrări.

“După parcurgerea tuturor etapelor legale am semnat astăzi programul de întreținere a drumurilor. În acest program sunt incluse lucrări de asfaltate și de plombare a drumurilor publice, refacerea trotuarelor și amenajarea de locuri de parcare acolo unde este cazul . Ne-am propus ( în funcție și de condițiile meteo ) să punem în practică prevederile contractuale în partea a doua a lunii Aprilie după obținerea tuturor avizelor .

Sunt în Medias aproximativ 130 de străzi incluse în programul de modernizare a rețelelor de apa si/sau canalizare motiv pentru care pe acestea vom interveni pentru moment doar cu plombe asfaltice” a declarat primarul liberal Gheorghe Roman, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Gheorghe Roman

Leave a Comment