Siegfried Mureşan: Accelerăm aprobarea asistenţei macrofinanciare de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan anunţă că a prezentat propunerea sa de aviz asupra asistenţei macrofinanciare de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova, ca raportor din partea Comisiei pentru bugete din Parlamentul European.

Propunerea sa de aviz prevede ca membrii Comisiei pentru bugete să voteze proiectul de decizie privind acordarea asistenţei macrofinanciare în forma înaintată de Comisia Europeană şi fără să fie depuse amendamente.

Tocmai am prezentat propunerea mea de aviz asupra asistenţei macrofinanciare de 145 de milioane de euro pentru Republica Moldova, ca raportor din partea Comisiei pentru bugete din Parlamentul European. Propunerea mea de aviz prevede ca membrii Comisiei pentru bugete să voteze proiectul de decizie privind acordarea asistenţei macrofinanciare în forma înaintată de Comisia Europeană şi fără să depunem amendamente. În acelaşi timp, cerem şi Comisiei pentru comerţ internaţional – comisia decizională pe acest proiect legislativ – să facă acelaşi lucru şi adopte decizia în forma propusă de Comisia Europeană. În felul acesta, ne asigurăm că asistenţa macrofinanciară este adoptată fără întârzieri în Parlamentul European, iar banii ajung în Republica Moldova în timp util, până la finalul anului”, a declarat Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul subliniază că Moldova are nevoie urgentă de această asistenţă macrofinanciară pentru a-şi asigura stabilitatea economică şi pentru a lua noi măsuri de sprijin pentru oameni.

Republica Moldova este foarte importantă pentru siguranța întregii Uniuni Europene. Este o prioritate a noastră să contribuim la stabilitatea Moldovei și de aceea vrem să luăm toate măsurile pentru o adoptare rapidă a sprijinului financiar”, a precizat Siegfried Mureşan.

Totodată, europarlamentarul PNL afirmă că propunerea sa de aviz privind asistenţa macrofinanciară va fi votată în Comisia pentru bugete în data de 17 aprilie. Urmează, apoi, votul în Comisia pentru comerţ internaţional, programat pentru data de 27 aprilie. Votul final, în plenul Parlamentului European, va avea loc, cel mai probabil, în luna mai.

Sursa: Facebook Siegfried Mureşan

Leave a Comment