Siegfried Mureșan: Acordăm Republicii Moldova sprijinul financiar promis

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că se bucură de a doua tranșă de 50 de milioane de euro din asistența macrofinanciară de 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost deblocată de Comisia Europeană.

Din această a doua tranșă, 10 milioane de euro sub formă de fonduri europene nerambursabile au fost deja virate astăzi Republicii Moldova. Alte 40 de milioane de euro, sub formă de credite în condiții avantajoase, vor fi virate în luna mai.
Republica Moldova are nevoie urgentă de sprijin financiar pentru a garanta stabilitatea macroeconomică, pentru a lua măsuri de sprijin pentru oameni și pentru a continua integrarea europeană.” a declarat Siegfried Mureșan pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, europarlamentarul a decis, la nivel european, suplimentarea cu încă 145 de milioane de euro a asistenței macrofinanciare existente, de 150 de milioane de euro, pentru Moldova.

Ca raportor pentru avizul Comisiei pentru bugete a Parlamentului European privind creșterea asistenței macrofinanciare, am luat toate măsurile pentru a grăbi aprobarea acestei creșteri. Astfel, în luna aprilie votăm avizul meu privind creșterea asistenței în Comisia pentru bugete, apoi votăm proiectul legislativ în Comisia pentru comerț internațional, votul final urmând a avea loc în luna mai în plenul Parlamentului European.

Vrem ca toată asistența macrofinanciară pentru Republica Moldova, atât tranșele rămase din asistența existentă de 150 de milioane de euro, cât și cele două tranșe din asistența suplimentară de 145 de milioane de euro, să ajungă cât mai repede în Republica Moldova, până la finalul anului.” a mai declarat europarlamentarul.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Leave a Comment