Siegfried Mureșan: Agricultura este tema principală în aceste săptămâni pentru PPE și Grupul PPE din Parlamentul European

Media PNL

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a relatat faptul că fermierii din România și din Uniunea Europeană întâmpină dificultăți și trebuie să-i ajutăm cu cât mai multe măsuri de la nivel european.

Agricultorii din România și din regiune au fost afectați de importurile de cereale din Ucraina. De aceea, noi, Partidul Popular European, spunem că trebuie să-i ajutăm în continuare pe agricultorii ucraineni să-și exporte cerealele, dar fără a afecta fermierii din România și din regiune.

Comisia Europeană a înțeles că este nevoie de mai mult sprijin și a crescut alocările financiare pentru fermierii noștri. Trebuie, însă, să facem și mai mult. Trebuie să ne asigurăm că cerealele ucrainene ajung în nordul Africii, acolo unde este mare nevoie de ele, dar fără a mai afecta piața din România și din regiune.

Trebuie, de asemenea, să ne asigurăm că fermierii primesc sprijinul necesar și că nu luăm alte măsuri în următoarea perioadă care vor îngreuna misiunea lor, deja dificilă, de a garanta siguranța alimentară a Europei în vremuri de criză.

De aceea, vom adopta mâine o rezoluție în cadrul Adunării politice a Partidului Popular European, coordonată de mine ca vicepreședinte, în care transmitem Comisiei Europene un set de măsuri pentru a sprijini fermierii noștri și agricultura europeană.” a declarat europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Distribuie articolul