Siegfried Mureșan: Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere adoptarea rapidă a cadrului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Eduard Turcu

Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova cere adoptarea rapidă a cadrului de negociere privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, conform anunțului făcut de Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

„Am co-prezidat astăzi, la Chișinău, împreună cu Mihai Popșoi, reuniunea Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Împreună cu colegii din Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European, am adoptat o declarație în care transmitem clar susținerea noastră pentru începerea rapidă a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Concret, solicităm Consiliului European să adopte, la reuniunea din luna decembrie, decizia finală privind începerea negocierilor de aderare, în baza evaluării pozitive și a avizului Comisiei Europene din luna noiembrie.

În același timp, cerem adoptarea fără întârziere a cadrului de negociere de către Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, astfel încât  prima conferință interguvernamentală de negociere UE – Republica Moldova să aibă loc cât mai repede în 2024”, a declarat Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL.

Distribuie articolul