Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL: Republica Moldova este astăzi mai credibilă decât oricând pe plan internațional

Paul

Republica Moldova a obținut statutul de candidat la Uniunea Europeană în luna iunie a acestui an. În acest sens, Siegfried Mureșan, europarlamentar, a comunicat mai multe informații pe pagina sa de Facebook.

Eurodeputatul liberal a transmis următoarele: „În luna iunie, Comisia Europeană a acordat Moldovei statutul de stat candidat la Uniunea Europeană. A fost o decizie majoră și știm acum foarte clar că Republica Moldova are perspectivă europeană.

Ceea ce cetățenii moldoveni așteptau de ani de zile a devenit acum o certitudine: știm că UE este dispusă să accepte Republica Moldova în rândurile sale, știm că într-o zi va deveni stat membru al UE.”

De asemenea, Siegfried Mureșan a adăugat faptul că: „Este începutul procesului, nu este sfârșitul. Comisia Europeană trebuie să spună acum Republicii Moldova care este următorul pas.

Despre evoluțiile în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE, susținerea Parlamentului European și pașii ce urmează am vorbit pe larg într-un interviu pentru Defapt.ro.

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul