Siegfried Mureşan, europarlamentarul PNL: „Am crescut alocările pentru Republica Moldova în Bugetul UE 2023”. Pentru ce vor putea fi utilizați banii

Badila Antonia

,,Pornind de la propunerea Grupului PPE din Parlamentul European, acordul între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind Bugetul UE din anul 2023 cuprinde o creștere de 210 milioane de euro a alocărilor pentru sprijinirea țărilor din Vecinătatea estică, inclusiv Republica Moldova și Ucraina, în plus față de orice alte pachete existente sau anunțate”, a declarat Siegfried Muresan, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook, Siegfried Mureşan

,,Acești bani vor putea fi utilizați pentru investiții în modernizare, în școli, spitale, dar și pentru gestionarea crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina și implementarea reformelor necesare integrării europene.

Republica Moldova este stat candidat și va deveni stat membru al Uniunii Europene. Trebuie să creștem sprijinul pentru Moldova în următorii ani pentru a-i ajuta să treacă peste crizele care se confruntă și să pregătească de aderarea la Uniunea Europeană”, a conchis acesta.

Distribuie articolul