Siegfried Mureșan: Parlamentul European solicită reevaluarea fondurilor care merg spre Palestina

Media PNL

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că Parlamentul European solicită reevaluarea fondurilor care merg spre Palestina și continuarea ajutorului umanitar în regiune, mai ales pentru refugiații palestinieni.

În poziția Parlamentului European privind Bugetul Uniunii Europene din 2024 – pe care am coordonat-o ca negociator-șef și care va fi votată mâine, în sesiune plenară – vom include un paragraf prin care solicităm Comisiei Europene reevaluarea tuturor fondurilor alocate pentru Palestina.

Fondurile europene nu au fost și nu vor fi niciodată folosite pentru susținerea Hamas sau a oricărei entități teroriste. Cu toate acestea, în contextul evoluțiilor recente, considerăm necesară o evaluare actualizată a fiecărui euro din Bugetul Uniunii Europene care ajunge în regiune.

Considerăm, în același timp, că trebuie să continuăm ajutorul umanitar în regiune, mai ales pentru refugiații palestinieni din Iordania și Liban.

Situația umanitară din regiune este de așteptat să se agraveze în următoarea perioadă și este datoria noastră să rămânem alături de persoanele vulnerabile.” a spus Siegfried Mureșan.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Distribuie articolul