Siegfried Mureșan: Scopul oligarhilor din Republica Moldova este ca țara să nu se reformeze, să nu se integreze în Uniunea Europeană

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că de ani de zile, oligarhii din Republica Moldova încearcă să saboteze parcursul european al țării și acționează împotriva intereselor oamenilor.

Scopul lor este ca țara să nu se reformeze, să nu se integreze în Uniunea Europeană, să fie dependentă și șantajabilă de către Rusia, astfel încât ei să poată fura în continuare fără să fie prinși.Tocmai de aceea este binevenit acordul de principiu al miniștrilor de Externe ai Uniunii Europene, anunțat astăzi, de a crea un regim special de sancțiuni pentru persoanele care încearcă să destabilizeze Moldova.

Este un lucru pe care îl cer încă de la începutul anului și pe care l-am inclus în toate documentele oficiale adoptate în Parlamentul European în ultimele luni: atât în declarația Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova care a avut loc în luna martie la Bruxelles, cât și în rezoluția privind situația din Republica Moldova votată cu largă majoritate de plenul Parlamentul săptămâna trecută.

Este important ca acest mecanism de sancțiuni să intre în vigoare cât mai repede și să fie aplicat cât mai dur. Numai în felul acesta putem ajuta în mod real Republica Moldova în lupta cu cei care vor ca țara să rămână pe loc, dependentă de Rusia și ușor controlabilă.” a spus Siegfried Mureșan.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Leave a Comment