Siegfried Mureșan: Tranziția digitală și educația sunt esențiale pentru dezvoltarea economică și bunăstarea noastră

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a afirmat că economiile noastre, în Uniunea Europeană, se află la începutul a două tranziții majore: tranziția verde și tranziția digitală. Amândouă sunt la fel de importante, dar despre cea de-a doua se vorbește mai puțin.

”Despre dezvoltarea tranziției digitale și rolul sistemului educațional am vorbit astăzi în panelul pe care l-am condus la Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE).
Am transmis următoarele:

  1. Noi, PPE, am fost partidul care a insistat pentru alocarea a 20% din Mecanismul European de Redresare pentru tranziția digitală.
  2. De fiecare dată când este o problemă în economie, socialiștii vor să cheltuiască bani și vor să cheltuiască banii oamenilor.
  3. Noi vrem să sprijinim întreprinderile, mediul privat, să fie pregătite de noile schimbări din economie, să se digitalizeze, să inoveze. Vrem, de asemenea, că acestea să aibă încredere că pot continua să se dezvolte și să investească.
  4. Educația este esențială pentru dezvoltarea economică. Educația nu este doar o politică socială, este și o politică economică. Școlile și universitățile sunt cele care pregătesc noile generații și le înzestrează cu aptitudinile necesare economiilor viitorului, mai digitalizate. Școlile și universitățile sunt cele care garantează oamenilor acces la locurile de muncă ale viitorului, la locuri de muncă bine plătite. De aceea, un oraș universitar și o regiune cu școli și facultăți bune vor atrage mereu investitori importanți.
  5. Tranziția digitală și educația vor continua să joace un rol central în deciziile și pozițiile PPE din următorii ani.” , a declarat europarlamentarul.

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Leave a Comment