Siegfried Mureșan: Trebuie să oferim Republicii Moldova o perspectivă clară cu privire la aderarea la Uniunea Europeană

Paul

Republica Moldova a ajutat Uniunea Europeană ajutând în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Siegfried Mureșan, europarlamentar liberal, a comunicat faptul că: „Acest lucru arată că Moldova este la fel de importantă că Ucraina pentru siguranța Europei. De aceea, tot ceea ce îi oferim Ucrainei în următoarea perioadă trebuie să îi oferim și Republicii Moldova.

De asemenea, trebuie să oferim Republicii Moldova o perspectivă clară cu privire la aderarea la Uniunea Europeană. Moldova a devenit în iunie stat candidat al UE și a început să implementeze imediat recomandările transmise de Comisia Europeană odată cu acordarea acestui statut.

Eforturile Moldovei merită un răspuns pe măsură din partea noastră, de aceea Comisia Europeană trebuie să transmită cât mai curând care sunt următorii pași în vederea începerii negocierilor de aderare cu Moldova.

Am transmis aceste lucruri astăzi, în cadrul ședinței Delegației Parlamentului European la Adunarea Parlamentară Euronest (din care fac parte Uniunea Europeană, Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbaidjan, participarea Belarusului fiind, pentru moment, suspendată).”

Sursa: Siegfried Mureșan, Facebook

Distribuie articolul