Slobozia beneficiază de 7 milioane de euro pentru îmbunătățirea calității vieții

Badila Antonia

În cursul anului viitor, Slobozia va accesa un proiect de 7 milioane de euro care are drept scop îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică la nivelul orașului, anunță primarul Dragoș Soare.

Printre beneficiarii proiectului se numără și 1044 de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială. Reprezentanții administrației locale au prezentat public pro­iectul «SOFT-Slobozia, un Oraș mai Frumos pentru Tine».

Proiectul, finanțat prin programul Operațional Capital Uman (POCU), are o va­loare de 7 milioane de euro și reprezintă prima încercare a administrației locale de «a analiza resursele și oportunitățile municipiului, cât și soluțiile pentru îmbunătățirea calității vieții, în special în zonele defavorizate».

Primarul Dragoș Soare a apreciat acest efort ca fiind unul esențial pentru dezvoltarea economică a orașului: «Prin acest proiect oferim o șansă adulților care își doresc să obțină un loc de muncă și asigurăm copiilor Sloboziei aflați în situații de risc șansa unei dezvoltări normale. Este obligatoriu pentru noi să asigurăm un cadru de dezvoltare normal pentru comunitățile defavorizate, reducând astfel tensiunile sociale și presiunile economice asupra bugetului!».

2,7 milioane de euro pentru Comuna Bora

 Unul dintre principalele obiective ale pro­iectului îl reprezintă sprijinirea persoanelor aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială. Pentru aceste persoane, din valoarea totală de 7 milioane de euro a proiectului va fi utilizată suma de 2,7 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă transmis de primăria Slobozia.

Articolul complet Aici.

Distribuie articolul