Florin Birta, primarul Oradei: Lucrările de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea au ajuns la stadiul de 85%.

Paul

Reabilitarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea a ajuns la stadiul de 85%. Mai multe secții au fost modernizate de-a lungul lucrărilor: neurologie, neurochirurgie, chirurgie plastică, ortopedie 1 și 2, oftalmologie, ORL, chirurgie orală maxilo-facială și chirurgie 1 și 2.

Spitalul Județean din Oradea o să beneficieze de eficiență energetică, arhitectură modernă, un confort mai ridicat și condiții mai bune. Această reabilitare se realizează în cadrul proiectului „Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea”, finanțat prin programul Operațional Regional 2014-2020, care a fost implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Managment Proiecte cu Finanțare Internațională.

Au fost finalizate, până în acest moment, lucrările necesare de anvelopare a celor două corpuri ale clădirii cu sistem de fațadă ventilate, o reabilitare termică a acoperișului terasei prin refacerea izolațiilor precum și schimbarea integrală a tâmplăriei exterioare performantă termic.

De asemenea, au fost montate și 280 de bucăți panouri fotovoltaice.

Reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat

Lucrările respective vizează și partea interioară. A avut loc și o modernizare a sistemului de încălzire și ventilație.

În același timp, privind lucrările interioare, au loc reabilitări ale instalațiilor sanitare prin schimbarea bateriilor cu unele care au senzor, scopul fiind reducerea consumului de apă.

Execuția lucrărilor este prestată de firmele următoare: S.C. Drum Asfalt S.R.L. – lider de asociere, S.C. Nord Conforest S.A., S.C. TRAMECO S.A. și S.C TERMOLINE S.R.L.. Această lucrare urmează să fie finalizată, de asemenea, până în 2023!

Costul total al proiectului este de peste 37 milioane de lei, iar această sumă fiind nerambursabilă în proporție de 98%. Contribuția municipiului Oradea fiind de 2% din valoarea eligibilă!

Administrația locală liberală dorește să ofere cetățenilor servicii de sănătate moderne și calitative!

Sursa: Primăria Oradea, site oficial

Distribuie articolul