Sporul de fonduri europene acordat în funcție de performanță. Marcel Boloș: Doar cine își aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieții comunității va beneficia de majorare

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, printr-o hotărâre, Regulamentul – cadru în baza căruia se vor calcula majorările salariale aplicabile personalului din administrație implicat în derularea proiectelor finanțate din fonduri europene.

Prin acest act normativ se stabilesc criteriile de acordare a procentului de majorare salarială pentru personalul cu funcția de bază în instituţiile şi/sau autorităţile publice nominalizat în echipele de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și în proiectele finanțate prin Mecanismul de redresare şi reziliență, precum și condițiile de înființare a posturilor în afara organigramei pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv pentru proiectele aferente implementării Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

„Toate proiectele de succes susținute cu fonduri europene au în spate echipe care au lucrat mult și eficient, în fiecare etapă a proiectului, pentru a aduce rezultate. Doar cine își aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieții comunității va beneficia de majorare. Actul normativ adoptat astăzi stabilește criterii de performanță pentru ca oamenii să fie recompensați strict pe măsura aportului pe care îl aduc. Este un lucru firesc în mediul privat, acum este un lucru firesc și pentru oamenii competenți din administrație care gestionează fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

sursă: mfe.gov.ro

Leave a Comment