Sprijin pentru investițiile ce vizează zona montană

Eduard Turcu

Comisia pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților a dat aviz favorabil pentru proiectul de lege privind aprobarea OUG 120/2022. Acesta prevede modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană.

George Stângă, deputat PNL a spus că „în ședința Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic din Camera Deputaților din această săptămână am dat aviz favorabil pentru proiectul de lege pentru aprobarea OUG 120/2022 privind modificarea unor acte normative care reglementează programele de sprijin pentru zona montană. Practic, sunt puse în aplicare legile muntelui gândite în 2017 și elaborate în 2018. Ordonanța vizează următoarele programe de investiții: înființarea stânelor montane, înființarea centrelor de colectare și/sau prelucrare a laptelui în zona montană, înființarea centrelor de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană”.

Liberalul a mai spus că „Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă pune la dispoziția fermierilor și producătorilor un total de aproape 220 de milioane de lei. Cele trei programe de investiții se vor derula până la sfârșitul anului 2022, plățile aferente se pot realiza până la data de 29 decembrie 2023”.

De asemenea, „în acest moment sunt deja proiecte în derulare. Avem deja 4 proiecte depuse în mare parte pe centre de colectare lapte și 154 de conturi deschise în platforma. Fondurile alocate vor contribui la asigurarea securității alimentare prin susținerea producătorilor autohtoni”, a subliniat George Stângă.

Sursă: George Stângă, Facebook

Distribuie articolul