Sprijin pentru mediul de afaceri: Au fost semnate peste 15.000 de contracte de finanțare pentru a dezvolta producția în România

Continuă progresele înregistrate în implementarea pachetului de măsuri în valoare de 1,5 miliarde de euro inițiat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru sprijinirea mediului de afaceri. Pachetul a venit ca răspuns la crizele simultane cu care se confruntă România post-pandemică, respectiv liberalizarea prețului la energie, creșterea prețului carburanților și criza generată de invazia Federației Ruse asupra Ucrainei, cu impact major asupra sectorului antreprenorial, unul dintre cele mai importante sectoare pentru competitivitatea și prosperitatea țării.

Marcel Boloș: „De fiecare dată când ne-am întâlnit cu mediul de afaceri din România, am pus accent pe a identifica potențialul economic al țării și pe a face în așa fel încât să dezvoltăm producția. Domenii precum energie, industrie agroalimentară și sectorul IT&C sunt punctele noastre forte. Dar acest important potențial de dezvoltare economică nu îl poate atins fără capital și acces la fonduri europene. Noi am pus pe masă 1,5 miliarde de euro pentru investiții strategice și vedem că lucrurile nu stau pe loc”.

În doar câteva luni avem 15.000 de contracte de finanțare care se traduc în sprijin concret pentru dezvoltarea antreprenoriatului românesc. Am avut alocări speciale pentru eficiență energetică, pentru a reduce presiunea asupra sistemului național energetic. Proiectele au vizat investiții în echipamente și utilaje pentru obținerea de energie din surse regenerabile,  investiții în lucrări de modernizare și reabilitare pentru creșterea puterilor instalate, investiții în măsuri de eficiență energetică și de reducere a consumurilor specifice energetice la clădiri și construcțiile anexe”, a declarat domnul ministru Marcel Boloș.

sursă: mfe.gov.ro

Leave a Comment