Stadiul lucrărilor la Aeroportul Internațional Iași a depășit pragul de 80%. Președintele CJ Iași Costel Alexe: La sfârșitul lunii decembrie vom avea terminalul T4 finalizat

Eduard Turcu

Stadiul lucrărilor la Aeroportul Internațional Iași a depășit pragul de 80%, conform anunțului făcut de Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Costel Alexe: „Am făcut o vizită la IASI Airport, cu directorii din cadrul instituției și consilierii județeni, pentru a le prezenta rezultatele muncii noastre din ultimii ani”.

„Extinderea și modernizarea aeroportului este rezultatul unui efort comun și mulțumesc legislativului Consiliului Județean Iași pentru susținerea proiectului în fiecare etapă. Astăzi, stadiul lucrărilor a depășit pragul de 80%, iar la sfârșitul lunii decembrie vom avea terminalul T4 finalizat, așa cum am promis ieșenilor. Am reușit să implementăm împreună, în timp record, cea mai mare investiție din istoria aeroportului”, a spus liberalul.

Acesta a orecizat că „deschidem o nouă etapă în evoluția aeroportului și, odată cu asta, în evoluția județului nostru și în consolidarea poziției Iașului de pilon de dezvoltare regională”.

„T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa 3,5 milioane pasageri pe an”, a declarat Costel Alexe.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul