Star Assembly începe construcția unei noi unități de producție la Sebeș. Nicolae Ciucă: Este o dovadă a încrederii pe care investitorii germani o au în performanțele economiei românești

Premierul Nicolae Ciucă a participat la demararea investiției pentru o nouă fabrică Star Assembly, la Sebeș, unde se vor produce componente pentru mașini electrice.

Nicolae Ciucă: „Construcția unei noi hale de producție la Sebeș – destinată producerii de componente pentru mașini electrice – este o dovadă a încrederii pe care investitorii germani o au în performanțele economiei românești și în calitatea profesională a angajaților români. În urmă cu un an, am vizitat unitatea de producție Star Assembly și am aflat detalii despre planurile de dezvoltare de aici. Mă bucur să văd că acele planuri s-au concretizat acum”.

„Am fost plăcut impresionat de atenția acordată inovării și calității, dar și de preocuparea față de pregătirea continuă a angajaților, stimulați să utilizeze noi tehnologii. Acest proiect în valoare totală de 674 milioane lei (dintre care 185 milioane sunt ajutor de stat), împreună cu fabricile Star Assembly și Star Transmission (subsidiare ale grupului Mercedes-Benz) sunt doar o mică parte din fructuoasa colaborare economică dintre România și Germania”, a spus liberalul.

„Creșterea economică de 4,8% din anul trecut și cele 11 miliarde de euro atrase ca investiții străine directe sunt indicatori construiți pe investiții precum cele pe care le-am vizitat azi în județele Sibiu și Alba. Faptul că economia românească performează într-o perioadă plină de provocări și crize pe plan internațional dovedește că guvernul pe care îl conduc a implementat cele mai bune politici și reforme, care au reușit să stimuleze potențialul economic al României”, a transmis Premierul și Prreședintele PNL.

sursă: Nicolae Ciucă, Facebook

Leave a Comment