Ștefan Ilie, primarul Tulcea: Primul proiect aprobat din fonduri europene pentru Tulcea

Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea, a căutat soluții pentru a găsi resursele financiare construirii unor locuințe noi pentru tineri.

,,Cunoaștem cu toții că există locuințe sociale unde gradul de mizerie și de degradare al imobilelor este atât de ridicat, încât singurele soluții sunt desființarea lor și construirea altora, după noi condiții și cu reguli clare de utilizare.

Un prim proiect, în valoare de peste 6 milioane de Euro, destinat locuințelor pentru tinerii aflați în dificultate, ne-a fost aprobat spre finanțare europeană”, a spus acesta.

Sursa: Facebook, Ștefan Ilie

,,Investiția se numește <Creșterea accesului la locuințe de calitate pentru tinerii aflați în dificultate, prin construirea de locuințe nZEB plus, în municipiul Tulcea> și a obținut finanțare în cadrul Componentei C 10 – Fondul local din PNRR.

<nZEB> este un concept devenit obligatoriu în construcții: clădiri cu un consum de ENERGIE aproape de ZERO, altfel spus, clădiri cu performanță energetică foarte ridicată.

Se vor construi 72 de unități de locuit, pe strada Taberei FN, în 12 module a câte 6 locuințe, cu un regim de înălțime: P+1 E+M, cu suprafața construită desfășurată a unui modul de 462,24 mp, după modelul tip, pus la dispoziție de minister.” , a conchis primarul.

Leave a Comment