Stelian Bujduveanu: Înființăm noi benzi unice de circulație pentru transportul public

Ciprian S.
Stelian Bujduveanu noi benzi unice pentru transportul public
Stelian Bujduveanu noi benzi unice pentru transportul public

Au fost avizate în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București, primele benzi unice din acest pentru transportul public.

Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a precizat faptul că: ”Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecțiilor.”.

Primele rute rapide pentru transportul public – autobuze și troleibuze – vor fi amenajate pe axa Nord – Centru, astfel:

  • B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Arcul de Triumf și amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecției cu Aleea Primo Nebiolo.
  • B-dul Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piața Charles de Gaulle;
  • B-dul G-ral Ghe. Magheru – B-dul Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecțiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;
  • B-dul Aviatorilor, banda I, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și crearea benzii IV între Piața Charles de Gaulle și B-dul Mircea Eliade, sens spre Piața Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în P-ța Charles de Gaulle, în ambele sensuri.

Benzile unice vor fi operaționale începând din luna Martie, in funcție de condițiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.

Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în municipiul București, pe care l-am început la sfârșitul anului trecut. Planul presupune:

  • Înființarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulație
  • Înființarea de sensuri giratorii
  • Înființarea de benzi unice
  • Amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulație

Brigada de Poliție Rutieră și Poliția Locală a Municipiului București vor supraveghea aceste trasee și vor sancționa accesul altor autoturisme pe benzile unice.

Sursă: Facebook Stelian Bujduveanu

Distribuie articolul