Stelian Bujduveanu, Viceprimarul Capitalei: „De astăzi, folosirea clădirilor publice pentru producții cinematografice sau reclame se face SIMPLU și CLAR”

Eduard Turcu

O taxă de 2.500 de lei/zi/locaţie se va plăti pentru filmările efectuate în interiorul clădirilor din patrimoniul Municipiului Bucureşti.

O hotărâre în acest sens a fost aprobată în şedinţa de vineri a Consiliului General al Capitalei, în baza unui amendament formulat de către viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Stealina Bujduveanu: „De astăzi, folosirea clădirilor publice pentru producții cinematografice sau reclame se face SIMPLU și CLAR: o cerere și achitarea taxei de 2.500 lei/zi/locație”.

Liberalul a precizat că „a fost o solicitare a industriei cinematografice pe care am preluat-o, am discutat-o cu colegii primărie, iar astăzi s-a votat în ședința CGMB”.

De asemenea, „prin achitarea noii taxe orice casă de producție are acces în interiorul clădirilor care aparțin Primăriei”.

sursă: Stelian Bujduvceanu, Facebook

Taxa nu se aplică persoanelor fizice

Stelian Bujduveanu a subliniat că noua taxă nu va fi aplicată persoanelor fizice care vizitează clădirea sau în alte cazuri similare.

„Foarte important! Aceasta taxă nu se aplică persoanelor fizice care vizitează clădirea și fac poze sau echipelor de filmare ale mass-media, care înregistrează evenimente”, a transmis acesta.

„Accesul echipelor de filmare în interiorul clădirilor publice era un domeniu care nu a fost reglementat până acum. Reprezentanții industriei cinematografice au solicitat acest lucru simplu și de bun simț. Erau sătui de negocieri cu diverși șefi de instituție, care se foloseau de clădirile publice după bunul lor plac”, a detaliat Viceprimarul.

Stelian Bujduveanu: „Punem la lucru patrimoniul orașului, în interesul orașului!”

sursă: Stelian Bujduveanu, Facebook

Distribuie articolul