Studiul de fezabilitate pentru calea ferată Timișoara Nord-Stamora Moravița și conexiunea Voiteni-Berzovia-Bocșa-Reșița a fost aprobat

Studiul de fezabilitate pentru calea ferată Timișoara Nord-Stamora Moravița și conexiunea Voiteni-Berzovia-Bocșa-Reșița a fost aprobat în cadrul ședinței comisiei tehnico-economice a Regionalei CFR SA la Timișoara.

„Metrorex SA, cei care au făcut studiul de fezabilitate pentru linia ferată Timișoara-Voiteni-Stamora Moravița și conexiunea Voiteni-Berzovia-Bocșa-Reșița a primit aprobare în comisia tehnico-economică a Regionalei CFR SA Timișoara.

Am dorit să fiu prezent ca să observ, ca beneficiar, derularea acestei comisii; am parcurs studiul de fezabilitate, s-au pus întrebări și proiectul a fost aprobat de către regională, urmând să fie trimis către centrala de la București și să fie după aceea predat către beneficiari.

Partea următoare este ca Reșița să scoată la licitație execuția tronsonului de cale ferată Voiteni-Bocșa-Reșița, urmând ca restul traseului să fie înmânat la CFR Infrastructură pentru a identifica soluții de finanțare”, transmite Ioan Popa, primarul liberal al municipiului Reșița.

Întregul tronson de linie feroviară va avea o lungime totală de 118 kilometri, acesat urmând a fi reabilitat și modernizat atât pentru traficul de călători, dar și pentru marfare.

Sursa: PNL Caraș-Severin

Citește și Caraș-Severin: 18 milioane lei pentru realizarea rețelelor de apă potabilă și canalizare în Băile Herculane, Topleț și Mehadia

Leave a Comment